divendres, 25 de juny del 2010

Exposició Trastos Vells

El col·lectiu Cambrils Art Total recupera trastos vells i els dóna un altre ús en una exposició

07/09/09 02:00 - Cambrils - n.roca email protegit
Laura Mestres, ensenya algunes de les peces. Foto: EL PUNT.
1
Notícies de ...
No tan sols es tracta de restaurar objectes oblidats al fons d'un armari o en un magatzem, sinó també de donar-los una altra imatge i un ús renovat. Aquest és el propòsit de l'exposició Trastos vells, tendències diverses, que el col·lectiu artístic Cambrils Art Total mostra al centre cultural fins al 27 de setembre i que tracta de convertir objectes quotidians en obres d'art. La mostra es complementa amb una sèrie de pintures exposades en el mateix espai. Als artistes, no els falta imaginació.
Una vella caixa de fusta és ara un marc de fotos, una àncora s'ha convertit en un objecte de decoració de temàtica marinera i una col·lecció de claus antigues ha estat l'excusa i la inspiració per fer un quadre. Aquests són exemples de la transformació que han sofert diferents objectes que han estat tractats per alguns membres del grup Cambrils Art Total. Laura Mestres, presidenta de l'entitat, explicava que la finalitat era «saber trobar un altre ús als objectes» i convertir-los en una obra d'art. Així els elements que s'han recuperat no només s'han netejat i restaurat, sinó que se'ls ha donat «personalitat pròpia» per «fer del quotidià una cosa única» i per això també es necessita creativitat.
Cambrils Art Total exposa cada any al centre cultural, tot i que Mestres reconeixia que la participació no és del tot l'esperada: «a la gent li costa» i per això els esforços se centren a imaginar propostes que cridin l'atenció. Tot i que Mestres reconeixia que «no innovem», l'any passat, per exemple, es mostrava una col·lecció de pedres pintades amb motius diversos. Amb tot, l'exposició es completa amb una sèrie de quadres dels integrants del col·lectiu: «volem que tothom pugui exposar» i és que moltes vegades un artista no té prou material per fer un muntatge individual, deia Mestres.
L'exposició també és una bona oportunitat pels artistes de poder vendre les seves obres. Segons Mestres, a les galeries costa de vendre però al mercat no costa tant perquè «la gent s'atreveix més a preguntar, és més a l'abast». En aquest sentit, durant els dissabtes d'aquest estiu, una trentena de membres de l'entitat han posat estands al mercat municipal de la platja perquè els clients poguessin veure de prop la seva feina. Mestres assegurava que «malgrat la crisi» les vendes es mantenen.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Cambrils